Nej tack...

Igår ringde jag skolan i Götet och tackade nej till min plats på trädgårdsutbildningen.
Som tur var så behövde jag inte strida för min sak utan hon jag pratade med förstod hur jag resonerade och tyckte det verkade genomtänkt.

Det visade sig nämligen att jag är tvungen att ha läst matte-A för att söka till en Trädgårdsmästarutbildning på KY-nivå.
(hade ju hoppats på att vux-utbildningen skulle kompensera min brist på mattebetyg)
Pratade med den ansvariga för intagningarna på Säbyholm i slutet på förra veckan och hon sa att de har så många sökande att de i första hand måste gå på betyg när de antar folk. Sedan ökar ens chanser ännu mer att komma in om man har erfarenhet av trädgård sedan innan, typ att man har jobbat med trädgård eller gått en grundläggande utbildning inom trädgård.

Detta betyder ju att jag skulle kunnat gått skolan i Götet och kanske pluggat in matten samtidigt på nått sätt och på så sätt fått den behörighet jag behöver för att sedan söka till Säbyholm... men det känns lite tufft...
Tänker istället börja med en mattekurs i lugn och ro samtidigt som jag jobbar, så får jag se hur jag tar nästa steg efter det... kanske kan praktisera i Trädgårdsföreningen i Götet på semestern i sommar för att få lite dokumenterad erfarenhet inom trädgård....

Det är en hel djungel att sig igenom när man ska ha reda på vad som gäller utbildningar och behörighet till dessa och hur man ska bära sig åt för att få den.... vill ju plugga Trädgård NU!!!

Godis i massor

Hittade en bild från i julas som jag inte tror jag har visat innan....
Vassego´ så här såg allt godis ut som jag hade gjort.... Mums mums!!! :)


Nike

Kom på att jag nog har förträngt att jag ska springa Gbg-varvet om 4 månader...
Har ju inte direkt hårdtränat precis...
Har iaf köpt nya supersköna träningsbrallor från Nike... Alltid nått!! ;)

Har kollat upp klass-schemat på gymet för våren och gjort ett önskeupplägg för en vecka.... men allt jag vill göra får inte plats, får köra dubbelpass några dagar isf...

mån - Dansstep
tis     - Pump (ev + löpning)
ons  - Body balance
tors  - Jazzdans (ev löpning) (+styrka)
fre    - Yoga (ev + simning)
lör    - Aerobics
sön - Dans (+styrka)

Det som inte får plats är löpträning x2, simning, styrkepass x2 och vila...
Synd att en vecka bara 7 dagar... ;)

Min tjejkompis som jag ska spring Gbg-varvet med har tagit ledigt dagen innan loppet för att "ladda med pasta och  vatten"....hmm...


Goda råd

Har haft en heldag med världens BÄSTA tjejkompis idag. Vi har ältat mitt lilla dilemma med skolan...
Kom fram till att jag gärna vill plugga trädgård men borde nog göra det på en högre nivå direkt istället för att gå Vux-utbildningen först och sedan läsa på högre nivå...
Det hela bottnar nog i att jag var lite desperat och led av understimulans i höstas och ville göra nått annat NU! Men nu när man har stött och blött det hela fram och tillbaka så känns det bra att vara kvar i stan och förbreda sig inför att söka till KY-utbildningen i Säbyholm nästa år istället.
Får aktiver mig med att gå lite kvällskurser i vår igen. Tyvärr ska våran lärare sen i höstas inte ha några kurser i vår... Håller på och kollar vad alla studieförbund har för utbud... trädgårdskurs står såklart på önskelistan, men även fotokurs, web-design, franska... hmmm...finns så mycket kul man vill testa på!! :)

Ont i magen

Är ledig idag och när jag satt och åt min frulle i godan ro damp posten ner på hallmattan...
Där låg brevet jag väntat på den senaste månaden, brevet från skolan i Göteborg....
Jag har kommit in!!!!
Borde hoppa och studsa av glädje....men vet inte längre om jag vill gå... jag kanske borde vänta och plugga matte först och gå en riktig Trädgårdsmästar utbildning sen istället....?
Har kommit på under helgerna att jag kanske kan få tilgodoräkna mig min kurs i Företagsekonomi/marknadsföring som jag har läst på KY-nivå, istället för matten....
Mina undersökningar innan jag sökte i höstas har varit bristfälliga, borde kollat upp mer....
Har ringt både Säbyholm o Munkagårdsgymnasiet som har Trädgårdsmästarutbildningar på KY-nivå nu i veckan, men de ansvariga på båda ställena har varit oanträffbara...får återkomma på måndag. 
Det snurrar hejvilt i skallen just nu...har fått värsta spänningsvärken på köpet, men ska till naprapaten idag så hoppas han kan hjälpa mig lite. Och så hoppas jag att jag kommer fram till ett beslut som känns rätt senast nästa vecka så jag kan släppa allt och gå vidare och se framåt.

Uppdatering

Hmmmm... jag är ju inte världsbäst på att uppdatera... :(

Lovade ju att visa bilder på när julgruppen väl blommade... ;)
Amaryllisen är fantastisk, det blev 3 stänglar, titta och njut!! :)


RSS 2.0