Toffifee
Fick ett recept på en typ av "Toffifee" av en kund...
Det lät hur gott som helst så var ju bara tvungen att testa!!!;)
Receptet är som följer:
ca 20 st (jag fick ut betydligt fler, så receptet är nog baserat på större formar)
300 g mandelmassa
150 g nougat
1 dl grädde
50 g smör, rumstempererat
1 tsk honung
20 st hasselnötter
100 g mörk choklad
20 st ischokladformar (enligt receptet...)
Sätt ugnen på 200°
Klä ischokladformarna med ett lager mandelmassa.
Grädda i ugnen tills de får färg, ca 8-10 minuter.
Låt dem svalna.
Lägg en hasselnöt i varje skal.
Skär nougaten i mindre bitar och lägg i en skål.
Koka upp grädde med honung.
Slå den heta vätskan över nougaten. Mixa med en stavmixer eller visp.
Tillsätt smöret och mixa slät.
Spritsa eller häll nougatmixen i varje mandelmasseskal.
Ställ kallt att stelna.
Smält 2/3 av chokladen till ca 45°. Tag resterande choklad och rör ner i chokladen.
Spritsa en "chokladpeng" ovanpå nougaten.
Ställ svalt.
Ät och njut!! ;)
Det lät hur gott som helst så var ju bara tvungen att testa!!!;)
Receptet är som följer:
ca 20 st (jag fick ut betydligt fler, så receptet är nog baserat på större formar)
300 g mandelmassa
150 g nougat
1 dl grädde
50 g smör, rumstempererat
1 tsk honung
20 st hasselnötter
100 g mörk choklad
20 st ischokladformar (enligt receptet...)
Sätt ugnen på 200°
Klä ischokladformarna med ett lager mandelmassa.
Grädda i ugnen tills de får färg, ca 8-10 minuter.
Låt dem svalna.
Lägg en hasselnöt i varje skal.
Skär nougaten i mindre bitar och lägg i en skål.
Koka upp grädde med honung.
Slå den heta vätskan över nougaten. Mixa med en stavmixer eller visp.
Tillsätt smöret och mixa slät.
Spritsa eller häll nougatmixen i varje mandelmasseskal.
Ställ kallt att stelna.
Smält 2/3 av chokladen till ca 45°. Tag resterande choklad och rör ner i chokladen.
Spritsa en "chokladpeng" ovanpå nougaten.
Ställ svalt.
Ät och njut!! ;)
Kommentarer
Trackback