4 x Tryffel
Idag har jag gjort 4 satser med tryffel...
Gjorde ju tryffel hos syrran i helgen...
Så blev lite sugen på att göra egen oxå! ;)
Är nästan så att tryffel har tagit över och dominerat mitt julgodisbak på senare år...
Utgick från samma grundrecept som jag använde hos syrran, och sedan smaksatte jag efter eget huvud. :)
Grundrecept Tryffel
ca 20-25st
1dl grädde
2msk smör
200gr blockchoklad
Smaksättning efter tycke och smak...
-Koka upp grädden.
-Ta av grytan från plattan och rör ner smöret i grädden tills det smält.
-Häll i chokladen lite i taget och rör om tills det smälter.
-Smaksätt...
-Häll upp smeten i en djup tallrik och låt svalna.
-Ställ in smeten i kylen några timmar tills smeten stelnat.
-Skeda upp tryffelmassan med en tesked o forma till kulor.
-Rulla kulorna i tex kakao för att de inte ska bli så kladdiga...
Förvar i kylskåp...
Smaksättning:
1. Mörk choklad med Cointreau och rivet Citronskal. Rullas i Kakao.
2. Mörk choklad med Polkagrispulver. Rullas i krosssade Polkarisar.
3. Ljus choklad med Kanel, Ingefära och en gnutta finmald Peppar. Rullas i Pepparkakssmulor.
4. Vit choklad med Kardemumma. Rullas i Kokos.
Mumsfillibabba!! ;)
Gjorde ju tryffel hos syrran i helgen...
Så blev lite sugen på att göra egen oxå! ;)
Är nästan så att tryffel har tagit över och dominerat mitt julgodisbak på senare år...
Utgick från samma grundrecept som jag använde hos syrran, och sedan smaksatte jag efter eget huvud. :)
Grundrecept Tryffel
ca 20-25st
1dl grädde
2msk smör
200gr blockchoklad
Smaksättning efter tycke och smak...
-Koka upp grädden.
-Ta av grytan från plattan och rör ner smöret i grädden tills det smält.
-Häll i chokladen lite i taget och rör om tills det smälter.
-Smaksätt...
-Häll upp smeten i en djup tallrik och låt svalna.
-Ställ in smeten i kylen några timmar tills smeten stelnat.
-Skeda upp tryffelmassan med en tesked o forma till kulor.
-Rulla kulorna i tex kakao för att de inte ska bli så kladdiga...
Förvar i kylskåp...
Smaksättning:
1. Mörk choklad med Cointreau och rivet Citronskal. Rullas i Kakao.
2. Mörk choklad med Polkagrispulver. Rullas i krosssade Polkarisar.
3. Ljus choklad med Kanel, Ingefära och en gnutta finmald Peppar. Rullas i Pepparkakssmulor.
4. Vit choklad med Kardemumma. Rullas i Kokos.
Mumsfillibabba!! ;)
Kommentarer
Trackback