Efterrätt

Om du blir sugen på en efterrätt efter soppan är det bara att gå ut i trädgården igen och bryta av några fina späda Rabarberstjälkar och gå in och göra en god paj! ;)



Till min Rabarberpaj använder jag:

Rabarber
150 gr smör
4 dl mjöl
6 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
potatismjöl
strösocker, ev. kardemumma eller kanel

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en pajform.
Skölj o ev. skala rabarberna. Skär stjälkarna i ca ½cm tjocka slantar. Strö ut rabarberna i ett jämnt lager i formen.
Pudra över lite potatismjöl över rabarberna (för att pajen inte ska bli så bölt..)
Strö lite socker över rabarberna, och eventuellt lite kardemumma eller kanel efter tycke och smak.
Häll mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke och rör om tills det har blandats.
Skiva ner smöret i mjölblandningen och "nyp" ihop det hela till en smulig deg.
Smula degen jämt över rabarberna.
Sockra lätt över degen. (vill du ha en lite "knäckigare" känsla på pajskalet skivar du över lite smör med en osthyvel oxå)
Grädda i mitten på ugnen i ca 20min.

 

Servera med vaniljsås...
Mumsfillibabba!!! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0