Mjuk Pepparkaka
Vad gör man om man har ägg i kylen som börjar närma sig utgångsdatum...?
Bakar så klart!! ;)
I mitt fall hade jag både ägg i kylen och påtok för mycket strösocker över sen äppelmos-koket...och då kändes det ganska naturligt att göra nån sorts sockerkaka...men hade ingen mjölk, men dock naturell yoghurt så det fick bli en mjuk pepparkaka med äppelmos. Mumsfilibabba!!! :)
Här kommer receptet på min mjuka pepparkaka med äppelmos:
50 gr smör
2 ägg
2 dl socker
drygt 1 dl filmjölk el. yoghurt
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kanel
1½ tsk stött kardemumma
ev 1 tsk mald ingefära
Sätt ugnen på 175*C.
Smörj och bröa en form.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda yoghurten/filen i det avsvalnade smöret och rör sedan ner det i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor för sig och rör sedan ner blandningen försiktigt pö om pö i smeten.
Häll smeten i formen.
Klicka ut äppelmos över smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Bakar så klart!! ;)
I mitt fall hade jag både ägg i kylen och påtok för mycket strösocker över sen äppelmos-koket...och då kändes det ganska naturligt att göra nån sorts sockerkaka...men hade ingen mjölk, men dock naturell yoghurt så det fick bli en mjuk pepparkaka med äppelmos. Mumsfilibabba!!! :)
Här kommer receptet på min mjuka pepparkaka med äppelmos:
50 gr smör
2 ägg
2 dl socker
drygt 1 dl filmjölk el. yoghurt
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kanel
1½ tsk stött kardemumma
ev 1 tsk mald ingefära
Sätt ugnen på 175*C.
Smörj och bröa en form.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda yoghurten/filen i det avsvalnade smöret och rör sedan ner det i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor för sig och rör sedan ner blandningen försiktigt pö om pö i smeten.
Häll smeten i formen.
Klicka ut äppelmos över smeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 min.
Kommentarer
Trackback