Äppel & Kanel Marmelad
Tog tillvara på fallfrukten på torpet och svängde ihop en marmelad, inspirerad av nått liknande jag fick av P i somras.
Det blev ca 1,7 liter skalade o skivade äpplen.
Hällde det i en gryta tillsammans med en ½dl vatten och kokade upp allt sammans under omrörning. När äpplena började mjukna hällde jag i ca 7dl strösocker pö om pö. Lät koka på lite svagare värme under omrörning tills det hela började tjockna. Kryddade med kanel, kardemumma och vaniljsocker efter eget tycke och smak.
Gjorde marmelad-prov för att veta att det var färdigt(häll en msk av marmeladen på ett tefat och ställ i kylen någon minut, ta ut ur kylen och dra en sked genom marmeladen, flyter det inte ihop igen så är det färdigt!)
Hällde upp marmeladen på rengjorda och varma glasburkar. Satte på lock och lät det svalna.
Gjorde små ettiketter till burkarna och klippte till små rutiga tygbitar och satte över locken. ;)