Sveriges Vackraste Park 2009

Sofiero slott och slottsträdgårdar i Helsingborg har utsetts till ”Sveriges vackraste park 2009”, tävlingen för offentliga parker och trädgårdar. På andra plats kom Gunnebo Slott och Trädgårdar och på tredje plats Trädgårdsföreningen, Göteborg. ”Allmänhetens favorit” blev i år Gunnebo Slott och Trädgårdar.

Motivering från juryn lyder enligt följande:

”En kunglig park med stor mångfald i både blomstrande trädgårdsmiljöer och programutbud. Parken har sina förebilder i engelska trädgårdar och har utgjort en av Sveriges vackraste trädgårdar i mer än hundra år. Sofieroparken är vacker året om med varierade platser där alla årstidens väderlekar och alla åldrar kan landa.”

Juryn fortsätter i sin kommentar:

– ”Sofiero är en ständig inspirationskälla för nya trender och gammal kunskap.”

Många vackra parker gör valet svårt

– Med så många vackra parker i tävlingen blir juryarbetet tufft då endast en park kan utses till Sveriges vackraste park. Det var många starka kandidater som kvalificerade sig, alla med sina argument som lockar till sig besökare. Vackra och välskötta Sofiero slott och slottsträdgårdar segrande dock till slut, säger Richard Aulin, juryledamot och representant för tävlingens sponsor Briggs & Stratton.


texten och bilden är tagen från Sveriges Vackraste Parkers hemsida


Kommentarer
Postat av: Eva

Hej Nordlycka

så trevligt att du tittade in i min blogg. Jodå, fåren är snälla och rara och alltså bara "sommarfår", de lämnas tillbaks till ägaren någon gång i början av oktober.

Du är välkommen tillbaka, nu ska jag titta runt lite hos dig!

Hälsningar

Eva

2009-09-01 @ 20:20:50
URL: http://skogseva.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0