Saft och sylt

Nu är det skördetid på torpet!!
Blåbären, hallonen och vinbären är mogna och ska tas om hand...
I år blev det Vinbärsaft och Drottningsylt. :)


vinbärsaft på avrinning...

Receptet på Vinbärsaften är som följer:

1l bär
1l vatten
1 citron

Koka upp vattnet, häll i bären och den skivade citronen, låt koka i 10min.
Häll över allt i en saftmaja och låt rinna av i ca 30-40 min.

Koka upp saften på nytt tillsammans med 6dl socker per liter avrunnen saft.

Skumma av och häll upp på rena varma flaskor.


det blev 3 liter saft i år och 3 burkar Drottningsylt... :)

Det är superenkelt att koka sylt!!

Syltrecept

2l bär
1kg syltsocker

Rör ihop syltsocker och bär i en kastrull, koka upp och koka i ca 2-3min.
Skumma av och häll upp på rena varma burkar.
Färdigt!! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0